Inspiratie 1


Mijn inspiratie:

Mijn inspiratiebronnen zijn talrijk en in de loop der jaren steeds verder uit gegroeid.
Een belangrijke bron die me als eerste bewust bijbleef, dateert al vanaf de basisschool. Zoals de juf van de 1e klas ( groep 3) met de kinderen uit de klas omging was liefdevol, respectvol en leerzaam. Dat is wat ik elke dag ook zelf wil inzetten in het werk rondom kinderen en hun ouders.

Vervolgens was het werken met jonge dove kinderen lange tijd een geweldige inspiratiebron voor mij om op zoek te gaan naar de wezenlijke communicatie die er kan zijn tussen de ander en mezelf.
M.n. communicatie (soms zelf zonder woorden), van mens tot mens, van ziel tot ziel en van geest tot geest. Aanvankelijk ontstond die communicatie onbewust maar door op zoek te gaan , me te verdiepen en me daarin te laten opleiden, ontwikkelde ik een bewustzijn dat ik dagelijks kan inzetten in het omgaan met mijn medemens maar ook met mezelf. Het helpt mij om een wezenlijke communicatie aan te gaan en te onderhouden met mezelf en met de wereld om me heen.

Daarnaast zijn er een aantal mensen die me inspireerden, zoals Zohra Nowah, Anna Lamb, Diny van den Arend, Rijk Van Vulpen. ( www.aardrijk.nu )  Monique Timmers, Pim van Grinsven, Bert Hellinger, Ingrid Dijkstra, Kitty Vromen, Janita Venema en Astrid Klompstra.
Mensen waarbij ik een deel van mijn opleidingen volgde en die voor mij een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de eigen invulling van mijn werkzaamheden.

Boeken die mij inspireren zijn talrijk, een paar die me de laatste twee jaar erg boeiden en raakten wil ik hier noemen o.a.:

*”One Source Principle” boek-diny

‘Weet dat het Al verborgen zit in het kleine en tevens het grote omsluit’ is het laatste nieuwe van Diny van den Arend. Een aanrader.

 

boek presentchild : workshop present child in Limburg | www.communicatum.nl* Het Fluisterkind, Janita Venema Het boek laat ons zien dat kinderen van ons leren maar dat wij ook van kinderen leren.Zelfs veel meer dan we kunnen vermoeden.En dat geeft hoop aan onze kinderen. We willen immers het beste voor ons kind. We leren zien dat het kind dit net zo wil voor zijn ouder.Stap voor stap toont het via zijn spel, zijn ontwikkeling, zijn voeding en/of gedrag, zijn lichamelijke of emotionele klachten wat er in ONS ZELF bijgestuurd zou mogen worden.

 

De_vijfde_dag De_kracht_van_de_eigen_ziel |www.communicatum.nl Regeer_je_eigen_koninkrijk | www.communicatum.nl inspiratie

* De vijfde dag, Monique Timmers

* De kracht van de eigen ziel, Monique Timmers

* Regeer je eigen koninkrijk, Monique Timmers

Verder zijn onze eigen kinderen voor mij altijd een bron van inspiratie geweest en gebleven om het eigene van het kind en zo ook het eigene van mijn eigen innerlijk kind te blijven ontmoeten, te blijven steunen en stimuleren tot een steeds verdere liefdevolle ontwikkeling. Zonder een echt einde.

Door welke boeken raakte jij geïnspireerd?


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Inspiratie

  • Maren

    Vele boeken hebben mij al geinspireerd… Hier een aantal mooie titels: Empathie – Roman Krznaric; Sprookjes zijn goud waard – Bert Voorhoeve; Het drama van het begaafde kind – Alice Miller; Houd me vast – Sue Johnson; Pepijns geheim – Eckhart Tolle… en ga zo maar door. Hmmm!