Kindertolk Zuid Limburg


kindertolk limburg - cursus workshop presentchild |www.communicatum.nl Leer je kind begrijpen met de kindertolk methode- presentchild-kindertolk limburg|www.communicatum.nlRegelmatig worden er nieuwe oudercursussen gegeven. Informeer voor nieuwe data!

Present Child Kindertolk - kindertolk zuid limburg|www.communicatum.nlHet Fluisterkind- kindertolk Limburg |www.communicatum.nl

Presentchild-methodiek is een prachtige, liefdevolle aanvulling voor ouders, peuterleidsters en leerkrachten om het wezenlijke verhaal van je kind beter te leren verstaan.

Kinderen zijn een open boek, ze spiegelen alles. Daar waar we bewust van zijn is meestal niet zo moeilijk om dat te aan te pakken, maar vooral ook onze blinde vlekken, die we allemaal wel hebben en die we niet zien, spiegelen onze kinderen uit liefde voor zijn ouder/opvoeder ons van harte voor!

Op deze bijeenkomst gaan we kennismaken met de methodiek, wat deze nastreeft en gaan we ook kijken naar de persoonlijke boodschap die het kind voor je heeft.

Kindertolkcurus: Het Fluisterkind® tegenwoordig Presentchild®  logo Het Fluisterkind

 

Kindertolk- PresentChild- kindertolk zuid limburg |www.communicatum.nl

Als ouders hopen en willen we dat onze kinderen gezond en gelukkig opgroeien. Niets lijkt ons vaak te gek om dit dan ook te verwezenlijken. Ons hart stroomt over van liefde voor ons kind. Als ik het met ouders over hun kinderen heb dan is de liefde voor dit kind, altijd de allerbelangrijkste reden waarom ze naar me toe komen.Vooral als het niet goed gaat met dit kind op het gebied van gedrag, leerprestaties en ontwikkelingen, voeding en/of spel.
Tijdens de cursus van Het Fluisterkind® tegenwoordig Presentchild® kun je leren ontdekken dat je kind exact hetzelfde met jou als ouder voor heeft en zul je leren ontdekken dat er gedragingen en ook prestaties of ontwikkelingen in jou, aandacht vragen

Wanneer een kind alsmaar een ‘lastige’ gedrag laat zien of soms zelfs een ziekte heeft, geen eetlust heeft, slecht slaapt, geen vriendjes heeft, angstig is, veel huilt, ongelukkig is, enz. spiegelt het kind heel nauwkeurig iets dat ook onbewust in het leven van de ouder/opvoeder speelt. Ons kind fluistert ons als het ware boodschappen in die je als ouder zou mogen, eigenlijk zou moeten, leren begrijpen. Dit is vaak lastig omdat de boodschappen meestal metaforisch zijn en bijna altijd gaan over de ‘blinde vlekken’ in ons zelf.

Via de methodiek van Het Fluisterkind® leer je de vertaalslag te maken om de speciale boodschap van jouw kind te verstaan. Daarbij zul je je kunnen verwonderen en zeker versteld staan over de nauwkeurigheid van het verhaal van je kind dat overeenkomt met iets wat in jouw leven zelf ook speelt. Zo nauwkeurig dat je van binnen ‘weet’ dat het klopt. En als je als ouder handelt naar wat je weet, zul je zien hoe dit doorwerkt op je kind. Kinderen spiegelen namelijk ook direct dat het goed gaat! Over deze prachtige wisselwerking tussen ouder en kind gaat de cursus Fluisterkind®.

Wat je kunt verwachten:
– Kennismaking en introductie van de methodiek.
– Wat bedoelen we met”spiegelen”?
– Er volgt een informatie over de samenwerking tussen lichaam, ziel en geest.
– We gaan kijken naar welke manieren kinderen onbewust kiezen om ons als ouder/opvoeder te kunnen spiegelen.
– en kunnen daar verder op in gaan.
– Vervolgens gaan we het eigen probleem uitzoeken en leer je de boodschappen van jouw kind te vertalen naar je eigen leven.
We besteden hierbij ruim aandacht aan het denken in metaforen, zodat je toekomstige ”influisteringen” van je kind ook zelf kunt
vertalen.
-staan stil bij het innerlijke kind
– Je krijgt persoonlijke handvatten aangereikt om mee aan de slag te gaan.

Deze korte cursus rondom het eigen innerlijk kind, is intensief, is liefde- en waardevol.
Het gaat over de problemen die onze kinderen ons laten zien als spiegel voor ons zelf.

Organisatorische gegevens:
*Persoonlijke aandacht en het delen van ervaringen zijn daarnaast belangrijk in deze cursus.
Het is daarom dat er per cursus maximaal 6 deelnemers zijn.
Indien gewenst, is het mogelijk om de cursus aan te vullen met individuele begeleiding.
*De cursus wordt op dit moment gegeven gedurende drie dagdelen: op avonden van 19.30 uur tot 22.15 /22.30 30 uur, of op drie ochtenden van 9.30 tot 13.00 uur of op drie middagen van 13.30 uur tot 17.00 uur en kost 275 euro.
Er is volop koffie/thee , iets lekkers en een werkmap.

*Er kan ook op vraag een cursus verzorgd worden op eigen locatie. ( hierbij wordt dan nog de reis afstand in rekening gebracht)
*De cursus wordt ook aangeboden op kinderdagverblijven, hiervoor wordt een offerte aangeboden.

Ben je geïnteresseerd en wil je alvast een plekje reserveren, neem dan contact op met .

In ieder geval:
Ik gun het jou en je kind van harte. Het is een methodiek om nooit meer te vergeten!
boek presentchild : workshop present child in Limburg- kindertolk zuid limburg | www.communicatum.nl

.