Psychosofia


Afbeelding logo emy

 

 

“Psychosofia” , of te wel wijsheid van geest is een spirituele stroming die geen lidmaatschap kent, geen dogma’s of onvrijheden kent of gebondenheid aan iets of anderen dan enkel aan ons zelf.” Aldus Zohra Noach.

Ik volgde jarenlang de nodige opleidingen en bijscholingen op gebied van natuurlijke en geestelijke geneeswijzen o.a. bij Stichting B.I.S. onder leiding van Anna Lamb.  Ook bij Jes en Loek Jansen, Huub Verlinden e.a.( voorlopers van de Marcos-therapie) volgde ik een opleiding ’toegepaste kinesiologie’. Vervolgens volgde ik via het IKC, verdere verdiepingen in de kinesiologie en kwam ik daarna uit bij een vierjarige holistische opleiding ( VSG) met aansluitend  een tweejaar durende masteropleiding spiritueel genezerschap in Zwammerdam. Vanuit deze prachtige basis maakte ik de opstap naar andere opleidingen en bijscholingen op het gebied van natuurlijke geneeswijzen.

De jaren van opleiding op gebied van de psychosofia werkten als een soort vernieuwing van mijn eigen basis, het werd een soort missie voor mij, om me helemaal te verdiepen in deze stroming om werkelijk helemaal mezelf te leren zien, me te leren omarmen en liefdevol met mezelf te leren leven te midden van en in verbondenheid met een druk gezin en een drukke maatschappij. Zo helemaal vanuit liefde voor mijn eigen wezen te leven en te zijn en me daarmee verbinden met de mens om me heen.  Inmiddels  is het voor mij een onmisbaar uitgangspunt om mijn leven gezond en zo natuurlijk te leven.

Vanuit dit gedachtengoed is ziek zijn of ziek worden niet alleen maar iets lichamelijk. Als je persoonlijk een ziekte treft, dan is dat niet alleen die ziekte waar het om gaat maar die ziekte is het gevolg van het systeem dat in en om je heen zit. Met alles waarmee je verbonden bent. Het vraagt ook om al hetgeen dat met het zieke deel te maken heeft, aandacht te geven en eventueel aan te pakken. Niet onbelangrijk hierbij is de psychische en psychosofische kant van het menszijn. Het vraagt alertheid, werkzaamheid en liefdevolle focus.