Psychosofia


Afbeelding logo emy

 

 

“Psychosofia” , of te wel wijsheid van geest is een spirituele stroming die geen lidmaatschap kent, geen dogma’s of onvrijheden kent of gebondenheid aan iets of anderen dan enkel aan ons zelf.” Aldus Zohra Noach.

Na aanleiding van mijn eigen ingevingen en innerlijke wijsheden bezocht ik jarenlang een aantal holistische  cursussen en opleidingen, o.a. bij Stichting B.I.S. onder leiding van Anna Lamb.  Ook bij Jes en Loek Jansen  en Huub Verlinden volgende ik  een paar jaren spirituele programma’s ( voorlopers van de Marcos-therapie).   Uiteindelijk kwam ik uit bij een vierjarige holistische opleiding ( VSG) met aansluitend  een masteropleiding spiritueel genezerschap in Zwammerdam, opgericht door Diny van den Arend .  Zij vond haar inspiratie in haar zelf maar ook mede in haar contacten met Zohra Noach en Sonia Bos.
De jaren van opleiding waren een soort levenstraject, een soort missie voor mij,  om me helemaal te verdiepen in deze spirituele stroming om werkelijk helemaal mezelf te leren zien, me te leren omarmen en liefdevol met mezelf te leren leven. Zo helemaal vanuit liefde voor mijn eigen wezen te leven en te zijn en me daarmee verbinden met de mens om me heen.  Inmiddels  is het voor mij een onmisbaar uitgangspunt om te kunnen zijn wie ik ben.

Zijn wie ik ten diepste ben, lukte aanvankelijk niet zomaar.
Daarvoor was ik door het leven onbewust te veel gestuurd en geprogrammeerd, soms ook gekwetst in mijn pure eigenheid en leefde ik en zo ook vaak de meeste onbewuste mensen om me heen, niet het eigen leven maar een leven op basis van aangepaste overlevingsprogramma’s. We zijn met zijn allen vaak : een mooi onbewust groepje “geworden-overlevende-volwassenen”. En dat wat ons zo vertrouwd is en als een passende jas om ons heen valt, is niet zomaar van ons af te schudden. Dat vraagt een liefdevolle focus op het mooiste deel van en in je zelf: Je eigenliefde!

Eigen liefde, goddelijke liefde, wijsheid van geest, is voor iedereen te bereiken. Het vraagt wel alertheid, werkzaamheid en liefdevolle focus. Als je dit voor je zelf over hebt, dan is het een geweldige spirituele stroming die ons allemaal het eigen potentieel kan teruggeven.

Grondlegger van deze stroming is Zohra Noach.

Een holistisch hulpverlener is in staat om, innerlijk geleid vanuit zijn kern, zijn medemens van ziel tot ziel te begeleiden en zo de eenheid van Geest, ziel en persoonlijkheid op te laten lichten in het bewustzijn van de hulpvrager, waardoor diens zelfhelend vermogen wordt geactiveerd”. ( D.v.d.A.) ( de eigen verantwoordelijk voor je zelf en voor je leven leren zien, ervaren en leren oppakken.)

“Een holistisch hulpverlener is een spiritueel genezer: iemand die zichzelf, in gradatie van niveau van bewustzijn, heeft geheeld, waardoor hij de hulpvrager, overeenkomstig zijn eigen niveau van bewustzijn, een en ander kan aanreiken.

Communicatum verzorgt vanaf okt 2013 een jaartraining “Natuurlijk Zijn”. Zie bij cursus: Natuurlijk-Zijn.