Systemisch Werk


Wat is Systemisch werk? 

Wanneer je steeds terugkerende klachten hebt zowel van lichamelijke als wel van psychisch/emotionele aard en je krijgt er maar geen vat op, dan kan het goed zijn dat deze te maken hebben met iets vanuit het familie- of werksysteem. Ook lichamelijke en communicatieproblemen kunnen uiteindelijk een gevolg zijn van een dieper liggende verstrikking vanuit het familiegebeuren.

De dynamiek die in de familie stroomt kan via plaatsvervangers zichtbaar gemaakt worden, waardoor verstrikkingen in het licht komen te staan maar ook veranderd kunnen worden. Hierdoor kunnen er moeilijkheden, klachten en ziektes op een diepere laag gezien en begrepen worden. Daarmee kan een begin gemaakt worden voor een diepere heling zelfs op cel- en zielniveau voor zowel de betrokkenen als wel voor het systeem waarin hij leeft.

image002

wanneer we systemisch werken zijn er drie diepe basisinzichten:
-Elk familielid heeft zijn plek in het familiesysteem en heeft recht op erkenning
-Tussen de generaties dient er een balans te zijn van “geven” en “nemen”
-Door de opeenvolgende generaties heen is er een stroom van liefde die zich wil manifesteren.

Het doen van een opstelling vraagt liefdevolle en deskundige zorg omdat de liefde binnen het systeem, een sterke energetische band onderhoudt waardoor we vaak onbewust tegen beter in, toch patronen blijven vasthouden die ons geen goed doen.
Het durven kijken, het durven loslaten en toestemming vragen op energetisch niveau om het anders te mogen doen, vraagt deskundige begeleiding.

Wil je meer info of hiervoor een afspraak, neem dan contact op met Communicatum.